Συντήρηση Κλιματιστικού 2023-11-06T20:07:22+00:00

Συντήρηση Κλιματιστικού

Συντήρηση Κλιματιστικού από 25€

Συντήρηση Κλιματιστικού

Είναι πολύ σημαντικό όλοι να γνωρίζετε πως η σωστή συντήρηση του air condition δεν εξασφαλίζει μόνο τη σωστή λειτουργία του και την μεγαλύτερη αντοχή του στο χρόνο. Ο σημαντικότερος λόγος που κάνει απαραίτητη την συντήρηση κλιματιστικού είναι η υγιεινή όσων διαμένουν στο χώρο που λειτουργεί το air condition. Αν αποφεύγετε τακτικά την συντήρηση κλιματιστικού πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος ασθενειών, κυρίως για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Γιατί είναι σημαντική η συχνή συντήρηση κλιματιστικου;

Το κλιματιστικό όπως προφανώς και όλα τα μηχανήματα που αγοράζουμε για να μας εξυπηρετούν και να μας διευκολύνουν χρειάζεται προσοχή στη λειτουργία του αλλά και στη συντήρηση του.

Η τακτική συντήρηση κλιματιστικού, συμβάλει στη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σας για αρχη. Ένας πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν είναι πως ο αέρας που βγαίνει από το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι καθαρός καθώς εσείς και η οικογένεια σας τον εισπνέετε. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε την υγεία σας είναι η σωστή συντήρηση.

Συνοπτικά, η συντήρηση κλιματιστικού:

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών

Υπηρεσίες Κλιματιστικού Τιμή
Εγκατάσταση Κλιματιστικού από 79€
Συντήρηση Κλιματιστικού από 25€
Επίσκεψη για Βλάβη από 25€
Απεγκατάσταση Κλιματιστικού από 25€

Συντήρηση Κλιματιστικού: Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε;

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η συντήρηση κλιματιστικού;

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο συστήνεται να γίνεται συντήρηση κλιματιστικού μια φορά κάθε χρόνο, ανάλογα βέβαια και με τη χρήση που κάνετε στο air condition, χρονικά και ποιοτικά. Όσον αφορά την ορθή διαδικασία για τη συντήρηση του air condition πριν προχωρήσουμε στην αναλυτική παρουσίαση, σας αναφέρουμε ότι κατά βάση αποτελείται από την εσωτερική αλλά και την εξωτερική συντήρηση κλιματιστικού.

Ποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μια κακή συντήρηση;

Είπαμε και νωρίτερα ότι ο κυριότερος λόγος που δεν πρέπει να την αμελείτε είναι η υγεία. Γνωρίζετε ότι υπάρχει η νόσος των κλιματιστικών, η οποία είναι ουσιαστικά μια σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη που προκαλείται από μικρόβια τα οποία προσβάλουν το ανοσοποιητικό; Πρόκειται μάλιστα για μια ασθένεια από την οποία έχουν παρατηρηθεί θανατηφόρα αποτελέσματα και στην Ελλάδα, ενώ βεβαίως είναι ακόμα πιο επικίνδυνη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με ευπάθειες!

Πώς συμβάλει στην οικονομία η συντήρηση κλιματιστικού;

Εκτός από τον ύψιστο λόγο υγείας, η συντήρηση κλιματιστικού είναι απαραίτητη και για λόγους οικονομίας. Ένα air condition που δεν έχει συντηρηθεί καταναλώνει περίπου 35% επιπλέον ενέργεια για την λειτουργία του, ενώ αν δεν πραγματοποιήσετε τακτικά συντήρηση θα έχετε έως και 40% περισσότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία του. Τέλος πρέπει να δίνετε προσοχή στην τακτική συντήρηση γιατί ένα air condition με ελλιπές service παρουσιάζει σε βάθος χρόνου 25% περισσότερες βλάβες! Όπως διαπιστώνετε λοιπόν είναι αρκετοί οι λόγοι που πρέπει να μην παραλείπετε την συντήρηση κλιματιστικού, αλλά αντιθέτως πρέπει να τη βάλετε στο ετήσιο πρόγραμμά σας.

Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείται στη συντήρηση;

Η συντήρηση κλιματιστικού περιλαμβάνει την εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του air condition, όπου δηλαδή ελέγχεται και καθαρίζεται τόσο η μονάδα μέσα στο κτήριο όσο και η εξωτερική μονάδα. Ως προς την εσωτερική συντήρηση, το πιο νευραλγικό κομμάτι είναι τα φίλτρα του air condition. Εκεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώνεται σκόνη από τον χώρο και σιγά σιγά εμποδίζει την ανακύκλωση του αέρα μέσα στο χώρο. Αυτό είναι που θα επιτύχουμε με το service κλιματιστικού και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χώρους όπου υπάρχουν καπνίζοντες ή πολλοί ένοικοι, όπως σε επαγγελματικούς χώρους.

Καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού

Ο καθαρισμός των φίλτρων αυτών βεβαίως περιλαμβάνεται στην συντήρηση, όμως αυτό καλό είναι να το κάνετε και μόνοι σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα του χρόνου, ακόμα και ανά μήνα ή και ανά δεκαπενθήμερο αν είναι εφικτό. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη χρήση που κάνετε στο air condition, μιας και σε γενικές γραμμές προτείνεται να πλένονται κάθε 60 ώρες λειτουργίας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που δεν απαιτείται κάποιος με εξειδικευμένες γνώσεις στην συντήρηση κλιματιστικού. Απλά βγάζετε τις μεμβράνες, τις πλένετε με άφθονο νερό και μετά τις επανατοποθετείτε στο κλιματιστικό.

Σωστός έλεγχος εσωτερικής μονάδας

Πέραν όμως από τον καθαρισμό των φίλτρων, που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, περιλαμβάνονται και άλλες εργασίες, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία που πιθανόν να συγκρατήσουν σκόνες. Εκτός αυτών όμως υπάρχουν και άλλες εργασίες για την σωστή και σίγουρη συντήρηση του κλιματιστικού, με κυριότερο τον έλεγχο της ποσότητας του ψυκτικού υγρού, του φρέοντος δηλαδή. Ταυτόχρονα σε μια σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση air condition θα γίνει έλεγχος των πιέσεων και ακουστικός έλεγχος από τον τεχνικό κατά τη λειτουργία του air condition, για να εξακριβωθεί η σωστή λειτουργία του.

Συντήρηση Εξωτερικής Μονάδας

Όσον αφορά την εξωτερική συντήρηση κλιματιστικού τα πράγματα είναι πιο απλά. Πρώτα και κύρια μας ενδιαφέρει το σωληνάκι που βγαίνει από τον τοίχο και καταλήγει έξω, καθώς αυτό μεταφέρει την υγρασία του δωματίου μας σε υγρή μορφή. Πρέπει λοιπόν κατά τo service να εξασφαλιστεί ότι το σωληνάκι αυτό δεν είναι καθόλου βουλωμένο και το νερό βγαίνει απρόσκοπτα από την κατάληξή του.

Τέλος σε μια συντήρηση air condition καλό είναι να καθαριστεί και η εξωτερική μονάδα του air condition. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, ούτε έχετε να φοβάστε κάποιο βραχυκύκλωμα. Απλά πάρτε ένα λάστιχο (όσο φυσικά το κλιματιστικό δεν λειτουργεί) και πλύντε με σκέτο νερό ολόκληρο το εξωτερικό κομμάτι, το οποίο μάλιστα για λόγους ηχοαπορρόφησης συστήνεται να τοποθετείται σε βάση από πλαστικό ή καουτσούκ.

Συντήρηση, Εγκατάσταση, Απεγκατάσταση Κλιματιστικού; myConstuctor.gr!

Συνοψίζοντας τα όσα προαναφέρθηκαν, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εικόνα της σωστής εγκατάστασης αλλά και συντήρησης του κλιματιστικού από επαγγελματίες τεχνικούς με μεράκι και πείρα. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε λοιπόν τόσο για εγκατάσταση όσο και για συντήρηση του κλιματιστικού ή για οποιαδήποτε άλλη εργασία από συνεργεία αποτελούμενα από έμπειρους τεχνικούς, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το myConstructor γράφοντας την ανάγκη σας και περιμένοντας να λάβετε προσφορές αξιολογώντας τες από την άνεση του σπιτιού σας. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε πραγματοποιήσει την δική σας έρευνα αγοράς έξυπνα και αποτελεσματικά.