Απεγκατάσταση Κλιματιστικού 2023-11-06T20:07:44+00:00

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού από 25€

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε φάση μετακόμισης, είτε ως φοιτητές, είτε ως στρατιώτες, είτε ως οικογενειάρχες. Γενικά σε κάθε μεγάλη αλλαγή της ζωής μας πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξουμε σπίτι και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να πάρουμε μαζί μας όσα χρήσιμα και ακριβά αντικείμενα του σπιτιού μας ανήκουν, όπως και το κλιματιστικό.

Τα πράγματα όπως δεν είναι τόσο απλά κατά την απεγκατάσταση κλιματιστικού, καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα έπιπλο που το βγάζεις και το παίρνεις. Θέλει κάποιον τεχνικό που να γνωρίζει τα βήματα για την σωστή απεγκατάσταση και να την πραγματοποιήσει με προσοχή, διαφορετικά ενδέχεται να έχετε πρόβλημα όταν πάτε να το επανατοποθετήσετε στο νέο σας σπίτι.

Υπηρεσίες που σχετίζονται με την απεγκατάσταση:

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών

Υπηρεσίες Κλιματιστικού Τιμή
Εγκατάσταση Κλιματιστικού από 79€
Συντήρηση Κλιματιστικού από 25€
Επίσκεψη για Βλάβη από 25€
Απεγκατάσταση Κλιματιστικού από 25€
Απεγκατάσταση & Εγκατάσταση από 85€

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού: Ποια είναι η σωστή διαδικασία;

1.Αφαίρεση ψυκτικών υγρών

Να τονίσουμε πως το πρώτο και ταυτόχρονα το πλέον σημαντικό βήμα είναι να αφαιρεθούν τα ψυκτικά υγρά. Πρόκειται για μια περίπλοκη εργασία κατά την απεγκατάσταση κλιματιστικού, που από την εξωτερική μονάδα του air condition αφαιρείται το φρέον, ώστε να επανατοποθετηθεί κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού.

2.Αποξήλωση κλιματιστικού από τον τοίχο

Αφότου πλέον έχουμε βγάλει το φρέον πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι στην ουσία η αποξήλωση του air condition από τον τοίχο. Πρώτη δουλειά είναι να κατεβάσουμε τον γενικό (ή τον διακόπτη του air condition) και να τον βγάλουμε από την πρίζα. Μόλις σιγουρευτούμε ότι δεν έχει ρεύμα πάμε στην εξωτερική μονάδα και για να προχωρήσουμε την απεγκατάσταση κλιματιστικού αποσυνδέουμε τα καλώδια που έρχονται από το εσωτερικό τμήμα του air condition, ενώ μετά βγάζουμε και τους χαλκοσωλήνες.

3.Απεγκατάσταση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού

Πλέον η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει αποσυνδεθεί πλήρως με την εξωτερική και έτσι μπορούμε να πάμε στο επόμενο και τελευταίο βήμα για την απεγκατάσταση. Ξεκινάμε με την εξωτερική μονάδα, απλά ξεβιδώνοντας τη βάση και αφότου ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση κλιματιστικού και της εξωτερικής μονάδας, μπορούμε να το μεταφέρουμε στον χώρο που επιθυμούμε, ώστε να γίνει η εκ νέου εγκατάσταση του.

4.Απεγκατάσταση εσωτερικής μονάδας

Το μόνο που μας έχει μείνει πλέον για να ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση κλιματιστικού είναι να βγει και το εσωτερικό κομμάτι. Και εδώ όπως και κατά την αφαίρεση του φρέοντος για να είστε σίγουροι θα χρειαστεί κάποιος τεχνικός, που να έχει γνώσεις και εμπειρία στην απεγκατάσταση κλιματιστικού. Αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν είναι να ανοίξουμε μια μικρή τρύπα στον τοίχο, όπου περάστηκαν τα καλώδια και ο χαλκοσωλήνας, να τα αφαιρέσουμε με προσοχή και να ξανακλείσουμε τον τοίχο.

Πλέον και η εσωτερική μονάδα του air condition είναι ένα αυτοτελές κομμάτι, το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε όπου θέλετε και έτσι ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση κλιματιστικού σας. Αν το έχετε δοκιμάσει ήδη στο παρελθόν ή σας φαίνεται αρκετά εύκολο ίσως αξίζει να δοκιμάσετε μόνοι σας, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις συστήνεται για την απεγκατάσταση κλιματιστικού να εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε πως το air condition που είχατε εγκαταστήσει παλαιότερα και τώρα θέλετε να μεταφέρετε αλλού, θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και στην νέα σας κατοικία.